VÄLKOMMEN TILL FORUM VÅRDBYGGNAD!

Vi är en mötesplats för alla som arbetar med fysisk miljö för vård och omsorg. Vi stöder och informerar om utvecklingsarbete, forskning och utbildning bland annat genom konferenser och seminarier. Läs mer om oss här >>

Read about us in English here>>

 

 

LÄNK TILL FORUM VÅRDBYGGNADS NYA HEMSIDA FINNS HÄR>>

HÖSTKONFERENS DEN 20–21 NOVEMBER 2018 I UPPSALA

Temat den 20 november kommer att vara Nya Akademiska Sjukhuset och Värdebaserad vård – Högteknologisk utrustning och lokaler för att stödja värdeskapande processer. Vi kommer att samlas på kvällen till en trevlig middag på Norrlands Nation!

Den 21 november kommer bland annat att bjuda på nedslag i aktuell forskning och en internationell/nordisk utblick, med mera.

Vi kommer också att göra studiebesök på nya J-Huset och Skandionkliniken.

Preliminärt program kommer att finnas här inom kort!

Plats: Ekonomikum i Uppsala.

Kostnad: 5000 kr för medlemmar + moms för båda dagarna eller 3500 kr + moms för att delta en av dagarna. Icke medlemmar betalar 7500 kr + moms för båda respektive 4000 kr + moms för en dag.

Hotell: Som vanligt har vi reserverat ett antal rum för våra deltagare som du redan nu kan boka – boka så snart som möjligt! Du bokar rum själv och respektive hotells bokningsregler gäller. Forum Vårdbyggnad tar inget ansvar för bokade hotellrum.

Best Western Hotel Svava, Bangårdsgatan 24. Kontakt: info@hotelsvava.se eller 018-13 00 30. Bokningskod: 225 126

Elite Hotel Academia, Suttungs Gränd 6. Kontakt: reservation.academia@elite.se eller 018-780 99 00. Bokningskod: Forum vårdbyggnad

City Stay Uppsala, Trädgårdsgatan 5A. Kontakt: booking@citystayuppsala.se eller 018-12 10 00. Bokningskod: Grupp Forum Vårdbyggnads Höstkonferens 2018

 

NYHETER

Här kommer höstens första inbjudan från Lokalt forum Väst:

Den 27/9-18 kommer Sepideh Olausson och berättar om ”Photovoices” Se vidare här>>

 

Professur

Professur Chalmers CVA. Nu är professuren i Vårdarkitektur på CVA utlyst.

Tjänsten är ursprungligen skapad med medel från Forum Vårdbyggnad som i dagsläget medfinansierar 75% av professuren. Nuvarande professor Peter Fröst går i pension.

Är du intresserad, sök tjänsten. Vet du någon lämplig kandidat, tipsa om tjänsten. Se annons här>>.

 

Vårkonferensen

Dokumentation av vårkonferensen 2018 år nu publicerad och kommer successivt att kompletteras här>>

 

GDPR

Den nya dataskyddsförordningen (GDPR) som träder i kraft den 25 maj i år påverkar hur vi hanterar våra medlemsregister, kundregister och e-postlistor. Ni får i närtid e-post med mera information och med anvisningar om hur ni anmäler eller avanmäler er från vår e-postlista.

Länk finns nertill på denna sida till anmälan eller avanmälan.

 

Nyheter från Uppsala-Stockholm

Studiebesök på BIOMEDICUM, KI den 23/. Mer info här>>

 

Nyheter från Väst

Hej alla i Forums lokala nätverk!
Nu är snart alla helger här och många skall vara lediga.
Med det nya året kommer nya spännande vårdmiljöaktiviteter här i väst.

Mer information här>>

 

NYHETSBREV FRÅN Centrum för vårdens arkitektur

finns här>>

 

HÖSTKONFERENSEN DEN 21 - 22 NOVEMBER 2017 I MALMÖ

Dokumentation från Forum Vårdbyggnads höstkonferens finns här>>

 

Region Stockholm Uppsala - Studiebesök

Nytt studiebesök planerat. Se mer här >>

 

VÅRDENS LOKALER

Vidareutbildning 7,5 högskolepoäng våren 2018 i Göteborg.

Kursen Vårdens lokaler vänder sig till yrkesverksamma som vill utveckla sin professionella kompetens samt hålla sig uppdaterade inom aktuell forskning och metodutveckling med anknytning till vårdens arkitektur.

Det gäller exempelvis arkitekter och andra konsulter, lokal-och funktionsplanerare, doktorander inom vårdmiljöforskning, förvaltare och projektledare inom landsting, kommuner och privat sektor. Den riktar sig även till dig som medverkar i design-och planeringsarbetet som kund eller brukare, så som företrädare för vårdens professioner.

Kursen genomförs som ett samarbete med Forum vårdbyggnad och PTS. Totalt antal platser är max 40 och sista anmälningsdag är 15 januari 2018.

Mera information och länk till anmälan finns här>>

Region väst - Studiebesök

Tre regionala aktiviteter planerade under november och december. Se mer här>>

Samarbeten med andra aktörer inom intresseområdet

Ett samarbete har inletts mellan flera av aktörerna inom vårt intresseområde. Forums ordförande Emma Kinch deltog nyligen i ett aktörsmöte där CVA (Centrum för vårdens arkitektur), PTS FORUM (som förvaltar och utvecklar program för teknisk standard) och SKL (Sveriges kommuner och landsting) samt FORUM VÅRDBYGGNAD träffades och beslutade att hjälpa och stödja varandras informationsflöden. Bland annat skall vi delge varandra medlemsregister mm för större spridning och enklare kommunikation för de enskilda organisationerna.

 

ÄNDRINGAR PÅ FORUM VÅRDBYGGNADS WEB-PLATS

Forum Vårdbyggnad kommer under 2018 att arbeta med våra digitala miljöer. Vi kommer bland annat att se över utformning och funktioner på hemsidan samt hanteringen av anmälningar till konferenserna.

Med denna länk >>  kan ni anmäla eller avanmäla er till vår e-postlista