HÖSTKONFERENSEN 2017

Den 21 – 22 november genomförde Forum Vårdbyggnad den årliga höstkonferensen för 24e året i rad. Konferensen genomfördes i Jubileumsaulan på Malmö Universitetssjukhus och samlade 203 personer som deltog och medverkade kring programmet, som den här gången hade två huvudteman: Region Skåne och cancersjukvård.

Vår nya ordförande Marie Larsson från Region Örebro län hälsade alla välkomna och därefter handlade den 21 november om, i tur och ordning, de nya sjukhusområdena i Malmö, Helsingborg och Lund. Det var stort fokus på processerna kring de nya byggprojekten och de beskrevs utifrån design-, bygg- och verksamhetsperspektiven. Middagen på kvällen de 21 november blev också den välbesökt, drygt 150 personer deltog.

Den 22 november flyttades fokus även utanför Sverige då vi bland annat fick veta mer om Center for Kræft og Sundhed i Köbenhavn och om Maggie’s Centres i Storbritannien. Årets två Forumstipendiater, Sepideh Olausson och Hanna Morichetto, redovisade sina arbeten i samband med presentationer av forskningsresultat på en vetenskaplig konferens i Köpenhamn respektive en kursresa till San Diego, USA. Vi fick också höra mer om Hälsostaden Ängelholm och den nya strålbyggnaden i Lund samt fick en kort rapport från Centrum för Vårdens Arkitektur.

Konferensprogrammet finns här>>

Dokumentationen hittar du här till höger